Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газраас бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний хадгалах хугацаа, нөхцөлийн талаар зөвлөмж хүргэлээ. Зөвлөмжид бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнд техникийн ерөнхий шаардлага MNS0464:2010 стандартад хадгалах горимыг дараах байдлаар заажээ.
Үүнд:
- Цөцгийн кремтэй
- Шинэ жимс жимсгэнэтэй
- Цэлцэн суурьтай
- Жимс жимсгэнэ, ногооны нухаш, чанамал, цэлцэнтэй бялууг +60С температуртай хөргүүр, хөргөгчид 24 цаг
- Харин:
- Жимс жимсгэнэ, ногооны нухаш, чанамал, цэлцэнтэй
- Сүүн кремтэй
- Уургийн кремтэй
- Шоколадтай бялууг +60С температуртай хөргүүр, хөргөгчид 48 цаг хадгална.
Анхаарах:
- Зориулалтын бус газраас хадгалах горимын дагуу хадгалаагүй, шошгын зөрчилтэй, баталгаажилтгүй бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг худалдан авахгүй байх
- Хадгалалтын онцгой нөхцөлийн шаардлагыг хангасан худалдаа үйлчилгээний газраас баталгаажилттай бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг худалдан авах
- Бялуун төрлийн бүтээгдэхүүнийг шошгод тусгасан нөхцөлд хадгалж, хэрэглэх.
