Эрүүл хооллолтын эхний зарчим болж хүнсээ зөв хадгалах байдаг. Хэрэгцээт хүнсний ногоо, жимсээ хөргүүрт аль хэр удаан хадгалж болохыг дараах зөвлөгөөнөөс үзээрэй.

АЛИМ – Хөргөгчид гурван долоо хоног

АВОКАДО – Хөргөгчид дөрвөн өдөр

ТАЛ АВОКАДО – Хөргөгчид гялгар уутаар ороож нэг өдөр

ГАДИЛ – Уутаар ороолгүй дулаан газар гурван өдөр

ТАЛ ГАДИЛ – Хэрчсэн хэсгийг тугалган цаасаар ороон хөргөгчид 1-2 өдөр

ЦИТРУС төрлийн жимс – Гялгар уутгүйгээр хөргөгчил хоёр долоо хоног

АМТАТ ЧИНЖҮҮ – Гялгар уутаар ороон хөргөгчид нэг долоо хоног

ЦЭЦЭГТ БАЙЦАА - Гялгар уутаар ороон хөргөгчид таван өдөр

БӨӨРӨНХИЙ БАЙЦАА - Гялгар уутаар ороон хөргөгчид хоёр долоо хоног

ЛУУВАН - Гялгар уутаар ороон хөргөгчид гурван долоо хоног

ЦАГААН ЦЭЦЭГТ БАЙЦАА - Гялгар уутаар ороон хөргөгчид таван өдөр

МАЙЛЗ - Гялгар уутаар ороон хөргөгчид хоёр долоо хоног

СОНГИНО – Уутгүйгээр 1-2 сар

ТАЛ СОНГИНО – Уутанд хийн хөргөгчид 1-5 өдөр

ТӨМС – Цаасан уутанд хийн харанхуй газар 1-2 сар

РЭДИСК - Гялгар уутаар ороон хөргөгчид хоёр долоо хоног

САЛАТНЫ НАВЧ – Хуванцар саванд хийн хөргөгчид 10 өдөр